Film: What happens in Vegas

Aha! lite filmtittande igår, det blev en ny rulle med Ashton Kutcher och Cameron Diaz i huvudrollerna. Tunga namn på förhand, och visst levererade de.

Handlingen i korta drag: Jack blir kickad från jobbet av sin egen far, Joy blir dumpad inför hela sin släkt och vänner. Båda åker de till Las Vegas utan varandras vetskap eller att överhuvudtaget knna varandra. Men snart slumpar sig deras olika världar ihop och efter en blöt natt vaknar de upp. Som man och hustru. De diskuterar en annulering av äktenskapet på ett casino. Där de av ännu en slump vinner den stora jackpoten - 3 miljoner dollar. Jack hävdar att det är hans vinst eftersom det var han som spelade, medan Joy hävdar att det var med hennes mynt han vann. Men eftersom de nu är man och hustru ska de ju dela vinsten lika... det hela blir en tvist som sätter båda deras liv på ordentlig ända de närmaste sex månaderna.

Två huvudrollsinnehavare som numera tillhör Hollywoods elit av skådisar. Och de gör vad de ska, mycket bra roller. Hela historien är ju en romantisk komedi och det här är precis så förutsägbart och gulligt som vanligt i den genren. Den har allt en romantisk komedi ska ha: En tuff tjejkompis, ett stört ex, nördiga killkompisar, en stabil kärnfamilj, en röjig fest, samvetskval i massor och givetvis djup hollywood-fasadkärlek. Jag vet inte vad det var med mig igår men exakt det här var vad jag ville ha i filmväg. Jag gillade det här skarpt och trots att filmen är en i raden och har gjorts flera gånger om förut så ställer den sig utanför raden och blir sin egen. Jag kan inte förklara varför men som romantisk komedi är det det bästa jag sett på länge.

    Fyra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0