Dagens lika som bär

Akon och Mekhi Pfifer (Greg Pratt i Cityakuten) ... inte mycket som skiljer där.

http://www.foxnews.com/images/281028/0_61_050407_akon.jpg   image15

Idioter

Vad är det för jävla idioter som hotar skolor och ger sig på lärare?!

Färjestad vs Brynäs 8-3

Som sagt (skrivet) blev det en tripp till Karlstad igår eftermiddag-kväll. Det var en mycket trevlig afton med bussresa, buffé och öl i vip-loge på Löfbergs lila Arena. Vi had elogen precis vid röda linjen (mittlinjen) så det kunde fan inte blivit bättre. Inte varje dag man sitter vid en bar med en öl i handen (och en ölfylld kyl två meter bort) och kollar på hockey med isen knappa tio meter framför sig. Sen var väl själva matchen i sig avgjord efter tio minuter, det kan ju gå snabbt i hockey i vändningar och allt, men efter tio minuter stod det 4-0 till vargarna. Gevalia-lirarna bytte visserligen målvakt efter 3-0 men den nyinsatte fick stå på plan i endast 30 sekunder innan han fick plocka puck ur maskorna. När första perioden var slut stod det förkrossande 6-0 till de lila, som blivit svarta... Jag njöt givetvis som det fbk-fan jag är över deras totala överlägsenhet. Två slagsmål fick vi se också.

Men jag måste göra ett tillägg och lyfta på hatten för Löfbergs lila arena, en riktigt jävla kanon-arena. Jag tror ärligt talat inte det fanns en enda dålig plats där inne. Allt fräscht och välplanerat. Jag bugar och bockar för att jag fick chansen att se den.

Live för fullständig njutning

Ja då var det dags igen, ikväll ska undertecknad till Karlstad och se Färjestad vs Brynäs. Förra veckan Råsunda för fotbollslandskamp. Blir mycket live nu, och det är ju någonting helt annat än att sitta i soffan. Jag återkommer med kommentarer imorgon!

Dagens länk

Fick ett tips av min gode vän Matte igår, om en hemsida som heter www.dealextreme.com. Där kan man köpa billiga prylar på direktimport från Kina - fraktfritt! och billigt som bara jävel verkar det vara också. Mycket skit men även småglimtar och riktiga kap. Kolla själva.

Facebookdöden

Ja det där med facebook har nog snart gått över känns det som. Till en början var det kul, att leta rätt på alla gamla vänner man inte hört ifrån på år och dar. Men till slut tröttnar man när det inte är tillräckligt mycket aktivitet. Man tröttnar till slut på att läsa att Lisa har tagit bort Eric Clapton från sin favoritmusik. Eller att Klas inte längre är medlem i gruppen 'platespotters'. Numera går jag trots detta in och kollar min facebook i stort sett varje dag, men jag gör ingenting. Möjligtvis kollar jag foton om någon av mina vänner lagt till nya, eller svarar på några frågor i Scrubs-frågesport. Men... Det står liksom still och händer för lite. Men trots detta ska jag givetvis behålla min facebook ett bra tag framöver. Men det är helt klart att facebook inte är vad det var.

Det får bli dagens statement det. Godnatt.

Dagens pucko

Alexander D. Smith heter dagens kokte man. Han försökte nämligen öppna ett nytt konto på en amerikansk bank, han ville göra en första insättning med en ENMILJONdollarssedel. Jo tack. Sedeln med det högsta beloppet nånsin i usa som tryckts upp var en sedel på 100 000 dollar. Ska man ge sig på att förfalska pengar borde man väl först och främst tänka på att tillverka pengar som faktiskt finns...

Tyson Break

Idag köpte jag för ovanlighetens skull aftonbladet, läser nästan alltid bara nätupplagan. Men nu köpte jag den i alla fall, och fick på sportbladet se ett stort uppslag om Mike Tyson. 'TYSON BREAK' stod det. Mike Tyson har åkt i fängelse. Gissa hur länge? det gamla råskinnet åkte in i hela 24 timmar! otroligt... undrar hur han överlevde där inne så länge. Han hade förresten med sig en bok in, boken som han gärna visade upp för fotografer som heter 'American Gangster'. Men frågan är ju varför han hade med sig en tjock bok när han bara skulle tillbringa 24 timmar i finkan. Eller egentligen är svaret självskrivet, vissa tar varje tillfälle de kan i akt för att marknadsföra sig själva...

Julklappar

Helt otroligt men nu är nästan varenda julklapp klar. Jag menar, jag har köpt klart julklapparna. Nästan i alla fall. Har väl två eller tre kvar men annars är det mesta klart. Mycket skönt att slippa stressa upp sig över det, för jag tillhör dem som gillar att ge julklppar med lite tanke bakom. Jag är inte en person som åker till Julahuset i sista minuten och mer eller mindre blundar och köper något, mest för att köpa något. Jag vill att det jag köper ska uppskattas, antingen att man har en jävligt bra tanke bakom det hela eller att det är något som personen i fråga verkligen vill ha.

Så nu är det snart bara till att göra marknadskarameller, köpa glögg och sätta sig i soffan och ta det lugnt. Och tänka på alla sista-minuten-folk som stressar runt på stan...

G4S = slöa jävlar

Det finns ett vaktbolag som kallar sig G4S (G4 Security), de har tagit över bevakningen av parkeringsplatserna utanför mitt hyreshus. En p-plats jag betalar en månadsavgift för varje månad, i denna månadsavgift bör väl då rimligtvis bevakningen ingå. Jag har ingen aning om hur ofta de ska kolla vår parkering men vid två tillfällen nu har jag fått äran att bevittna den så kallade 'kontrollen'. Den går till såhär: En G4S-bil sladdar upp på infarten till parkeringen, ut studsar en stressad ung man med en scanner-handkontroll i högsta hugg. Han låter motorn gå medans han spatserar fram till stolpen där det står att G4S står för bevakningen av parkeringsplatsen. Han tar fram sin scanner, scannar av streck-koden (vilket bevisar att han varit på plats och kontrollerat bilarna). Han går tillbaka till bilen, sätter sig, kör iväg. Till nästa kontroll. Utan att ens slänga en blick åt en enda av bilarna som står parkerade.

Min slutsats blir att G4S är ett företag med minst en slö jävel till anställd. Och det gör mig smått irriterad. Sköt ditt jobb late jävel.

VM-kval

Ja i sommar är det fotbolls-EM. Men redan nu har kvalgrupperna lottats för VM som nästa gång ska avgöras i Sydafrika 2010.

Såhär ser grupp 1 ut:
Portugal
Sverige
Danmark
Ungern
Malta
Albanien


Sverige måste vinna gruppen för att direkt vara klara för VM, men kommer vi tvåa finns fortfarande en chans då även fyra av de bästa tvåorna i varje grupp går vidare. Men som sagt, en förstaplats så är vi garanterade fotbolls-vm, och visste ser det väl inte helt omöjligt ut...

Film: The Queen

Nu var det några dagar sedan jag såg den här filmen, men jag har inte kommit mig för att skriva en recension om den förrän nu.

Handlingen i korta drag: Kort efter att Tony Blair tillträder som premiärminister i England råkar prinsessan Diana ut för en trafikolycka i en tunnel i Paris. Det blir snart klart att hon avlider. Kungahuset i England med drottningen i spetsen har en spänd relation till Diana och inte minst efter hennes skilsmässa från prins Charles. De planerar direkt att hålla en privat begravningsceremoni, men inser snart att Diana betydde mer för Englands folk än de kunde föreställa sig.

Filmen handlar om prinsessan Dianas död, prinsessan som kom att kallas 'folkets prinsessa'. Vi får följa ett land som sätts i chock, ett kungahus som inte inser hur mycket hon betytt för folket och en premiärminister som får en start på jobbet han aldrig kunnat tänka sig. Det här är en mycket bra film som på ett vågat sätt beskriver Dianas relation till resten av kungahuset som hon var en del av. Men det är också en film om en allmänhets höga krav på reaktioner och offentliga framträdanden från ett kungahus. I filmen visas också riktiga videoklipp från dagarna kring Dianas död och skådespelarna är genomgående kanonbra. Helen Mirren i rollen som drottning Elisabeth är helt enastående.

  The Queen

Pundarnamn

Ha ha! det här var lite kul...

http://humor.tranceport.be/pn.php

Ang Riksorganet

Häromdagen fick jag en kommentar på ett svingammalt inlägg jag skrivit om Riksorganet som gick en säsong på svt för många år sedan. En dock-show eller vad man ska kalla det, med de då aktuella politikerna som karikatyrdockor. Det var skitkul och jag har sökt efter om det kunde vara så att det faktiskt har getts ut på dvd. En anonym källa hävdar nu att han/hon fått tag på hela säsongen. HUR? Det är helt okej att vara anonyma när ni kommenterar, men kan han/hon som skrev detta skriva en ny kommentar om hur du gick till väga och var du hittade den så vore jag tacksam.

Tack! vad gillar ni den nya gräsgröna bakgrunden förresten? lite fotbollisch...

England får inte spela EM

Neddu. Det får de inte i sommar. De fick nämligen pisk av Kroatien igår med 3-2. Och de kommer saknas när EM drar igång, de känns liksom självklara i ett slutspel. Men samtidigt kan jag inte undgå att mysa lite extra att de får sig en rejäl knäpp på näsan. Kanske inser de nu att det Svennis gjorde med deras stolta landslag var nära på ett mirakel. Ett slutspel utan ett lag från de brittiska öarna, det kan inte varit igår...

Sverige vs Lettland 2-1

image14

Ha ha! jodå... undertecknad fanns faktiskt på plats igår när vårt svensk landslag tog emot Lettland på ett höstruskigt Råsunda. Det var första gången jag såg en landskamp i tävlingssammanhang på plats och det var jävligt kul! och om själva matchen fanns det mer attt önska om man säger så. Det var inte speciellt välspelat, det var mycket misstag och flera spelare underpresterade. Kim Källström gjorde visserligen det avgörande 2-1-målet men hade jag varit förbundskapten had ejag plockat ut honom långt tidigare i matchen. Han spelade fel, var långsam och överhuvudtaget en ren säkerhetsrisk i det svenska spelet. Jag har alltid tyckt att striden mellan Anders Svensson och Kim Källström är näst intill dött lopp. Jag kan inte välja helt enkelt. Även fast jag är Elfsborgare. Men igår var fan Anders hästlängder över Kim i sitt spel. Han blev utsedd till matchens lirare, något som folket runt omkring oss på läktaren inte höll med om... 'Va! hur kan Anders Svensson bli det? de måste skämta...'. VA!? säger jag... jag fick bita mig i läppen för att inte ställa mig upp och fråga om de satt och kollade på samma match som jag. Anders Svensson VAR ju för fan sveriges bäste spelare igår, det var han som redde ut situationerna som Kim satte sig i. Zlatan och Ljungan klarade sig också bra och gjorde sitt jobb, likaså backlinjen... nåja... lite sådär vid målet... Men vi hade två stora säkerhetsrisker i laget. Kim Källström och Andreas Isaksson. Isaksson höll på att ställa till det för sig tre gånger helt på egen hand. Matchotränad som få.

Summa sumarum. Anders Svensson var KUNG igår. Kim hade en dålig dag och var KASS... men gjorde mål. Levererade. En gång. Och det räckte. Nu är vi i EM!

Film: Apocalypto

Mel Gibson har gett sig på att regissera igen, och det senaste han gjorde som fick uppmärksamhet va rju som bekant 'Passion of the Christ' - och vilken uppmärksamhet sen... Så nu hade man ju rätt höga förväntningar på Apocalypto. Förväntningar som tyvärr inte infriades.

Handlingen i korta drag:
Jaguar Paw lever med sin familj och stam som jägare i djupaste djungeln, ända tills den dag då starkare makter i Inkariket attackerar byn och tillfångatar de som inte dödas. Jaguar Paw lyckas gömma undan sin gravida fru och deras son i en djup brunn innan han tillfångatas och tvingas iväg på en lång vandring som fånge tillsammans med andra tillfångatagna. Han och hans stamvänner ska offras för att förhindra Inkarikets fall. Men Jaguar lyckas i sista sekund fly och blir nu den jagade genom den snårväxta djungeln på sin väg tillbaka till sin fru. En vild jakt tar sin början.

Mel Gibson ska ha beröm för att han vågar och framförallt kommer på och genomför sina filmidéer. Passion of the christ är vågat och Apocalypto är en enormt bra filmidé. Tyvärr lyckas han inte göra idén till den storfilm den kunde blivit. Det är alldeles för lite och ogenomtänkt handling i filmen. En jakt till fots genom djungeln skulle kunna blivit hur spännande som helst, men nu tappar man nästan intresset efter ett tag. Det är en bra film men den skulle som sagt kunna blivit så mycket bättre med en bättre handling, fler överraskningsmoment och framförallt ett bättre slut. Nu blev det någon sorts barnförbjuden disneyfilm av det hela.

  Apocalypto

Råsunda

Ja det var en jävla snilleblixt du fick broder. Låg hemma vid tv'n igår och kollad epå Mel Gibsons senaste skapelse 'Apocalypto' (recension kommer) när brorsan ringde och frågade om jag tänkt se em-kvalmatchen mellan Sverige och Lettland imorgon. Javisst svarade jag. Men på plats menade han. Solklart. Jag har aldrig sett vårt kära landslag live i tävlingssammanhang så det ska bli jävligt kul att åka till Råsunda ikväll. Får hoppas jag klarar mig ifrån att bli biten av aik-råttorna bara... det är ju deras revir där i solna... råttor...

Politiska budskap

Jag är föga intresserad av politik. Jag följer inte med inom politiken mer än några få artiklar i dagstidningar då och då och vet knappt vilka många politiker är. Däremot är det något visst med politiska affischer, och då pratar jag inte om valaffischer där man ska framställa politiker som upphöjda messias-figurer eller linda in sina budskap i krångliga meningsbyggnader för att friskriva sig från... ja gärna allt. Jag pratar om raka enkla budskap där man säger vad man tycker. Men det jag gillar mest är formspråket. Det raka, ärliga språket i formen som påvisar okonstlade budskap. Nu på sistone ha rjag sett Ung vänsters affischer som sitter lite överallt. fotade en häromdagen... Jag gillar dem. Men återigen, det har INGENTING med deras politik att göra. Bara affischen och formen för att förmedla budskapet.

image13

Spanien vs Sverige 3-0

Vad fan sysslade ni med i lördags grabbar? Vårt kära landslag håller på att bli det mest ojämna i världen... Ibland vill man hylla dem, ibland vill man dra liknelser till knatteligan. Jag har inget bra svar för detta, men vårt kära landslag kan lika gärna vinna EM-guld i sommar, som att åka ut ur turneringen utan en poäng. För till EM kommer dem.

Still trött

En seg måndag och start på vekcan. Kroppen ha rnog inte fått återhämta sig ordentligt efter helgen ännu. Och än är det inte klart... ikväll ska det köras med släp mellan skövde-igelstorp-skövde-tippen-mölltorp-götlunda-skövde-igelstorp och tillbaka till skövde igen. Så det blir lite körande och jobbande även ikväll.

Det är kul att fylla år, och den här födelsedagen har varit jävligt kul. Och något man inte räknar med i sin planering är ju alla presenter man får... på nåt sätt har jag i all planering med födelsedagen närmast förträngt att jag får presenter, så det har kommit som en ren bonus. Och vilka presenter. Jag har fått saker jag inte ens visste att jag behövde, men som jag i efterhand inte förstår hur jag klarar mig utan... Och det har varit enormt trevligt både fredag- och lördagsfirandet. Jag är lyckligt lottad och blir nästan religöst tacksam för mina vänner och min familj ibland.

Just det ja... fick lite cash också från olika håll i presenter... la ihop dem och gick till telia och köpte ny nalle. Såhär ser den ut.

http://www.mobilephone-reviews.com/images/sony-ericsson-w580i-black.jpg

Trött

Inte ett inlägg på flera dagar nu, men jag har haft det stressigt som tusan i helgen. Ni förstår, jag har fyllt år. 25 år. Och det har firats. I fredags kväll med släkt och familj. I går (lördags) med goda vänner som sällskap. Det har varit över förväntan båda dagarna och skitkul, men jäkligt mycket att stå i med planering, matlagning, råddande, städande och ja... övrigt. Mycket hur som helst. Nu sitter jag och vilar ut i soffan, smått bakfull och seg... ser halvt om halvt på en film som heter Kalenderflickorna på trean... mycket mer knop än så blir det inte idag. Men jag återkommer imorgon. Chip!

Lika som bär

Dagens 'kunde varit tvillingar': Zinedine Zidane och Spock i Star Trek.

spock.jpg image11

Giriga Aftonbladet

Just nu är jag förbannad igen på aftonbladet.se's plustjänst. ville läsa en intervju med Peter Jihde som Alex Schulman gjort. Men icke... den ska man betala för. Jag har varit inne på det här förut men jag är fortfarande irriterad. Och jag vägrar betala en månadsavgift för att läsa en nätupplaga av en nyhetstidning. Och visst, jag förstår skälen de har... men jag blir så arg varje gång jag vill läsa en artikel som man måste betala för att läsa resten på.

Taskig planering

Min hjärna måste blivit övertagen av utomjordingar eller nåt när jag bestämde datum för min 25-årsfest. Lördagen den 17 november. Ett perfekt datum i nästan alla hänseenden. Förutom att Sverige spelar en jävligt viktig match mot Spanien på Santiago Bernabeu. Em-kval med andra ord. Där gick jag på en mina...

David Boati

Aha! såg på rapport för ett par dagar sen, det hände rinte alltför ofta att jag ser på de kanaler jag faktiskt betalar licens för. Men nu gjorde jag det. Det var ett inslag i nyhetssändingen där reporterns namn syntes i bild. David Boati. Var tusan har jag hört det? jag kände igen det direkt... det klingade en klocka men inte mer än så. Jag kunde inte placera namnet men visste att jag hört det förut. Mer än en gång. Såna lägen är frustrerande... Jag var tvungen att forska, så jag googlade honom och fick svaret. Aha! Davd Boati är journalist OCH skådespelare - kanske mest känd för sin roll som Lill-Erik i filmatiseringen av Bert (dagboks-Bert). Lill-Erik. Självklart. Hur tusan jag kom ihåg namnet därifrån fattar jag inte... Men vissa saker fastnar väl helt enkelt.

Hittade bara den här kassa skärmbilden från långfilmen om Bert... men visst känns han igen.

http://gonewiththesin.blogg.se/images/lill_erik_1194292389.jpg

Fotbollsgalan eftersnack v 2

Ha ha! kollade på det inspelade igår från fotbollsgalan i måndags. Såg ju inte hela utan spelade in sista biten. Bengt Andersson var ju störtskön... full som ett ägg och snubblade på orden. Det var jävligt roligt. För alla utom honom antagligen.

Ett annat komiskt ögonblick var när Zlatan och Marta gick upp på scen tillsammans... Zlatan såg ut som en jätte i lilleputtarnas land. Han är stor den killen. Och glad numera, det är så enormt skönt att se honom glad och utstråla harmoni. Jag tror han gör mål på lördag, det är dags nu helt enkelt.

Fotbollsgalan eftersnack

Får nog känna mig nöjd med årets fotbollsgala. Jag såg inte hela men spelade in det jag inte såg, så jag ska kika på det troligen ikväll. Men jag kan bara konstatera att de spelare jag röstade på i kategorierna årets mittfältare, back, forward, tränare och målvakt också fick priserna. Se mitt tidigare inlägg. Men det var ju också ganska väntade vinnare och därmed kanske inte sådär jättesvårgissat. Enda felberäkningen var att priset för årets nykomling inte gick till Elfsborgaren Denni Avdic. Men det får man väl ta. Hade ju ingen aning om vilka de andra var ens.

Guldbollen till Zlatan! det är bara att gratulera och instämma.

Såg förresten The Ark uppträda också, känns som glamrockbandet från Växjö behöver komma ner bara lite på jorden igen. De har ju alltid varit där uppe bland molnen men nu verkar de tappat kontakt med jorden fullständigt. De gör svinbra musik och det gilla rjag dem för. Men deras scenkläder är inte glamrock längre, det är smaklöst. Verkar som de gör vad som heslt för att överträffa sig själva hela tiden och verkar inte ha några som helst gränser för vad de tar på sig. Gillade deras scenkläder och scenspråk förut. Men de har faktiskt med Ola Salo i spetsen blivit... smaklösa. Och då är jag ända tolerant som få. En otäckt tajt läder-sparkdräkt med tillhörande lågstadiedans blev för mycket för mig.

Motbjudande

Hörde nyss på P3 en mix som nån jävla göteborgare som kallar sig 'Sjökexet' gjort. Han har mixat Hammerfalls 'Last man standing' med ... hör och häpna... whitney Houstons 'I wanna dance with somebody'. Va fan tänkte han med? och ännu me roroväckande är vad fan Hammerfall tänkte med när de gav sitt samtycke (för det utgår jag ifrån att man göjort innan en sån här låt når etern).
Som om inte valet av låtar var nog så var det en sjukt dålig remix, det lät som något en småstadie-dj med bakvänd gubbkeps och pösiga kläder påtat ihop för tio år sen.

Skärp dig Sjökexet. Och vad är det för jävla namn...

Film: The last kiss

För ett par veckor sen såg jag 'Garden state' regisserade av ingen mindre än Zach Braff (JD i Scrubs) som även spelade huvudrollen. Trots att den fick bra kritik hade jag svårt för Garden state. Och nu var det dags för ännu en film med Zach Braff. Nu enbart som skådespelare, och nu blev det bättre...

Handlingen i korta drag: Vi följer snart trettioåriga Michael och Jenna som håller på att kliva in i vuxenlivet på riktigt när de fått reda på att Jenna är gravid. De ska bli föräldrar. Utåt sett tar Michael det hela med ro och hävdar hela tiden att allt är bra, men när han träffar den unga och vackra Kim på sin väns bröllop börjar han tveka. Och ser plötsligt en möjlighet att ge utlopp för sin egentliga rädsla för sitt och Jennas nya liv ihop, som en familj. Vi får också följa parets bekantskapskrets och de olika livsstilar de utövar.

Ni vet såna där filmer som man liksom aldrig får grepp om, som flummar ut, gör konstiga vändingar och man funderar på om regissören var påtänd en viss period av manusskrivandet. Den här filmen var en stund på den gränsen och vacklade, men föll som tur var inte över. Det här är ingen romantisk dramakomedi i den meningen man brukar känna dem, däremot är det en ärlig och rak film med riktigt bra skådespelarinsatser. Casey Affleck har jag nog aldrig sett göra en dålig insats. Och här är han lysande. Men när två av huvurollerna är tidigare tv-serie-kändisar får man liksom väldigt svårt att göra sig av med bilderna man skapat sig om dem. Rachel Bilson är Summer för alltid. På samma sätt som Zach Braff alltid kommer vara JD.


  The Last Kiss

Ullared

Vilken dag... ja det brukar bli så när man varit på den årliga traditionsresan till Ullared med familjen. I år klarade jag mig förvisso från att bli av med min kundvagn inne på Gekås men man kan ändå inte undgå att fascineras och irriteras över allt folk på Ullared. Det är en helt sjuk omsättning de gör. Var tionde minut kommer en ny lastbil fullpackad med varor. Skulle de sluta packa upp varor kontinuerligt i butiken så skulle alla varor vara slutsålda inom två dygn. Varenda liten artikel. Finns fler såna här närmast otroliga fakta på deras hemsida.

Hur som helst var det en lyckad dag. Fick många julklappar köpta och även en del prylar till mig själv. Vi åkte 04.50 i morse, det hör liksom till traditionen att åka tidigt. Så vi kom dit lite efter sju och det var bara att traska in, ingen kö alls och nästan behagligt med människor. Den första halvtimmen. Sen började det tjockas på med folk i lokalerna, och då åker armbågarna fram. Men däremot när vi åtskilliga timmar senare gick ut från butiken, då var det annat. Kön till butiken ringlade sig långt. Mycket långt. Vi pratar kilometer av människor på en snirklande rad genom parkeringsplatser och till och med bostadsområden. Vid kundvagnsställena var det en annan kö. Där köade folk för att få tag på kundvagnar(!)

Som sagt, man fascineras. Och irriteras.
Dagens bästa köp: Två scrubs-boxar för 99 kr styck. Kostar 399 kr styck på Åhlens. Där snackar vi skillnad.

Fotbollsgalan

På måndag är det dags för fotbolsgala, hittade nomineringarna på fotbollskanalen.se och nu jäklar ska jag leka gud. Här kommer nomineringarna och mina egna tankar om vinnare... och just det. Jag håller mig till herrsidan av den enkla anledningen att jag inte känner till alla damfotbollsspelare.

Årets målvakt
Magnus Bahne, Halmstads BK, Andreas Isaksson, Manchester City FC, Rami Shaaban, Fredrikstad FK, Pa Dembo Tourray, Djurgården.
Mitt val: Rami Shaaban - har enligt vad man hört gjort en grymt bra säsong och även hoppat in i landslaget och gjort bra ifrån sig. Jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha honom eller Isaksson i landslagsmålet... men det börjar dra över åt Rami-hållet. Isaksson har oflyt och får minimal speltid.

Årets back
Matias Concha, Djurgården/VfL Bochum 1848, Petter Hansson, Stade Rennais FC, Olof Mellberg, Aston Villa FC, Ragnar Sigurdsson, IFK Göteborg.
Mitt val: Petter Hansson - jag hatade människan när han satte fram tår och mesade sig mot Tyskland i VM, men sen dess går han bara från klarhet till klarhet och är en resolut och tuff back som inte tvekar att smälla på. Olof och Concha (kommer blomma ut snart, var så säkra) får ursäkta, och vem fan är Ragnarsson...?

Årets mittfältare
Niclas Alexandersson, IFK Göteborg, Sebastian Eguren, Hammarby, Tobias Linderoth, Galatasaray SK, Fredrik Ljungberg, West Ham United FC.
Mitt val: Tobias Linderoth - en komplett lagspelare som river, sliter och vrålar på ett ibland omänskligt outtröttligt sätt. Han gör mycket i det dolda och är ett självklart val. Vad gör Ljungberg på listan förresten.. måste man inte spela för att bli nominerad... :-)

Årets forward
Marcus Berg, IFK Göteborg/FC Groningen, Johan Elmander, Toulouse FC, Zlatan Ibrahimovic, FC Internazionale, Henrik Larsson, Helsingborgs IF.
Mitt val: Zlatan - Är han på humör är han en av världens absolut bästa fotbollsspelare. Det är ingen av de andra. tyvärr. Även om Elmander är en fantastisk fotbollsspelare som jag gillar skarpt. Och Henke är en enorm förebild... Men Zlatan är Zlatan.

Årets nykomling
Denni Avdic, IF Elfsborg, Sebastian Castro-Tello, Hammarby, Johan Oremo, Gefle IF, Gustav Svensson, IFK Göteborg.
Mitt val: Denni Avdic - Av två enkla anledningar: 1. Jag vet inte vilka de andra är. 2. Denni är elfsborgare.

Årets Tränare, herr
Nanne Bergstrand Kalmar, Mats Jingblad IFK Norrköping, Jonas Olsson och Stefan Rehn IFK Göteborg, Per Olsson Gefle.
Mitt val: Näe... jag kan inte välja här. Kan för lite och vet för lite. Men Rehn och Olsson tog ju blåvitt till guld så det får nog bli dem i så fall.

King of football

Ja när allt funkar för Zlatan finns det inte många som kommer upp i hans nivå, ni som såg hans 4-2-mål igår mot CSKA Moskva fattar vad jag menar. Vilket mål han gör karln. Men så kan han ju i nästa match vara totalt osynlig och näst intill orörlig. Det är Zlatan det. Alla minns väl 'Budapest-kanonen', där han i en hel match går omkring och ser ut som en lat fläck av sitt forna jag. Så med två minuter kvar gör han en vickning och smackar upp bollen i kryllan och avgör matchen - så hårt så inte kommentatorerna först fattar att det blir mål, "Zlatan skjuter.... utanför. Nej! den gick ju in!"

Han är en märlig prick den där Zlatan. Men en av de största i världen just nu.

Musiktips

Det var länge sen jag tipsade om ritktigt bra låtar, och den senaste tiden har det ju kommit hur mycket som helst... och nu pratar jag inte om Britneys nya album, som jag jag vet har släppt nytt. Trots att jag anstränger mig för att inte läsa om henne och Paris Hilton och alla i den genren. Men hur mycket jag än försöker så komme rjag itne undan med att jag hänger med i vad som händer med dem. Ett skarpt tecken på ett överflöd av kommunikation här i världen... även om jag inte VILL få informationen får jag den ändå, gång på gång.

Ja ja.. nu gled jag in på nåt annat. Musiktips var det ja... Vad sägs om Newton Faulkners 'Dream Catch Me', Renegade Fives 'Shadows' eller Foo Fighters 'The Pretender'... myche bra musik blir det.

Satan

Det är mycket nu, med jobb (är det inte på min arbetsplats så är det privata åtaganden) och planerande av fest och allt vad det är. Är stressad och hinner inte reflektera så mycket över vad som händer. Men skriver snart något som kommer få er att häpna och kippa efter andan...

Förtydligande ang djurattacker

Fick en kommentar som jag vill svara på kände jag. Kommentaren var följande:

"...visserligen var mannen jägare och hade vapen med sig men det tror jag inte älgen kände sig så provocerad av"
"Älgar attackerar oftast bara om de är skadskjutna och i stort sett uteslutande jägare."
Jojo.


Förtydligande: Älgen attackerar ju inte jägaren för att han är jägare. Älgen attackerar jägaren eftersom en jägare vistas i marker där älgar finns. De söker ju logiskt sett upp de platserna. Men skulle en skadskjuten älg få syn på en bärplockare och känna sig hotad skulle han troligen lika gärna attackera bärplockaren. Även om inte bärplockaren bär vapen. För det har i det här sammanhanget mindre betydelse. Det är själva 'varelsen' älgen ser, som han attackerar. Inte vapnet.

Jag låter som en riktigt seriös djurbeteendevetare. Jonas Wahlström och alla djurvetare där ute - in your face!

Kronérs snus

Ja jävlar,  såg den här bilden på Lasse Kronér på aftonbladet.se - den tillhörde en allvarlig artikel om en skallskada han har och måste ställa in sin julshow och hej faderallan. Men allt blir ju så mycket lättare om man ser sake roch ting från en lite humoristiskare sida... det humoristiska i den här bilden är snusen han lagt in, den ligger... jävligt långt upp. Fortsätter det så kommer den snart ut ur ögat. Det tycker jag ser kul ut, men det är väl bara jag...


Djurattacker

Jaha då har det hänt igen att någon blivit attackerad av ett vilt djur. Jag har ju tidigare skrivit om björnattackerna som inträffade två på kort tid för nån vecka sen. Den här gången var det en kille som fick närgånget uppvaktande av en älg. Han fick lungan punkterad när älgen helt oprovocerad stångade till honom, visserligen var mannen jägare och hade vapen med sig men det tror jag inte älgen kände sig så provocerad av - jag tror inte älgar känner till att såna typ av vapen... Trots att det skrivits mycket om attackerar från vilda djur så ska man komma ihåg att bara två männsikor dödats på 100 år av björnattacker, som inträffar ungefär en gång om året. Älgar attackerar oftast bara om de är skadskjutna och i stort sett uteslutande jägare.

Men de här artiklarna på senare tid har fått mig att fundera över vilket djur man allra MINST vill få i hasorna om man är i skogen. Älgen har jag på nåt sätt en föreställning om att det går undvika om man får tag på ett träd eller något att gömma sig bakom (om man hinner). Tror helt enkelt inte de är så smidiga och kan komma runt ett träd lika snabbt som en människa. Björnar är stora och starka och framförallt smidigare än man tror, så de vill man inte stöta på. Senaste gången en människa blev attackerad av en varg var 1821, men den vargen var tam. Så en vargattack tror jag inte man ska vara rädd för... inte heller lodjur. De är för skygga. Så jag tror nog att det får bli björnen som är det djur man allra minst vill stöta på i skogen. Svenska skogar alltså. Tänk dig en stor jävla brunbjörn på 300 kilo som kommer kutande mot dig... Då är man inte kaxig.

Önskan

Ah. Kom nyss på en annan grej jag önskar mig när jag fyller år... lika bra att skriva upp den, man vet ju aldrig vilka som läser min blogg. Ett självklart val är matchtröja för mitt kära landslag, det har jag ingen - och min fingarderob gapar tomt där den ska hänga (och nu menar jag kanske ingen matchtröja man köper på ica maxi för 59 kronor). Men en matchtröja för mitt kära Elfsborg vore ju heller inte dumt. Och just det... jag är  med största sannolikhet en SMALL människa vad gäller tröjor, har två Parmatröjor hemma som är tokförstora och de kan jag liksom inte använda. Så SMALL gärna.. eller medium. Tack tomten. Nu kommer jag fan inte på nåt mer att önska mig. Så sluta tjata.

     Sverige hjemme trøje 2007/09

EMA

Yeah that´s right Oskar! igår såg jag på tv... European music awards på mtv närmare bestämt. Fö er som missade det kommer här en kort summering.

Amy winehouse fick ett pris, hon gick upp på scenen, sa 'eh....' och gick sedan av scenen. Utan att tacka eller nåt. Hon var kort och gott rejält stenad. Senare unde rkvällen skulle hon sjunga sin 'Back to black' som för övrigt är en jävligt skön låt. Men inte igår. Amy sluddrade, tappade texten, gjorde mer konstiga ljud än sjöng och verkade flera gånger inte fatta vad hon gjorde på scenen. Det fattade inte jag heller. Hon lät som ett gammalt rostigt gångjärn när hon sjöng och var kraftigt stenad. Jävla kärring, det var patetiskt, respektlöst och pinsamt.

Snoop Dogg ledde galan och var sig själv, med andra ord the big PIMP. Skönt med en rappare med den imagen som kan bjuda på sig själv och komma iklädd tyska lederhosen. Men det sjuka var när han stod och manifesterade för att stoppa våldet när han själv flera gånger åkt fast för vapeninnehav.

Tokio hotel är sjukt bra.

Jag hoppades in i det sista att Skövdebandet Neverstore skulle dra hem priset för bästa unga band eller vad priset hette, istället gick det till några skumma estländare som var svindåliga. Åtminstone live. Neverstore fick pris för Best Swedish Act i alla fall. Kul att det går bra för dem - de är jävligt bra.

Foo fighters var bra, de inledde galan med sin 'Pretender' och Dave Grohl och Taylor Hawkins var sen några sorts sidekicks till Snoop, de var skitroliga, och jävligt bra live.

Apropå Foo Fighters - här kommer tre grabbar som kunde varit syskon: Från vänster: Dave Grohl (sångare i Foo Fighters), Jason Lee (Earl i 'My name is Earl'), Jesus

http://www.hollywoodlife.net/wp-content/uploads/2007/09/dave-grohl.jpg http://www.mynameisearlclub.com/wp-content/uploads/2006/12/jason_lee_photo.png Bilden ?http://www.telecom.at/solaris/weg/jesus.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.

En bra start på dagen...

Sitter och läser morgontidningen och äter frukost i lugn och ro. Nedanför mig sitter min katt Elvis på golvet och äter sin nyss uplagda mat. Plötsligt börjar katten hulka sig och avlägger en rejäl blaffa kräks mitt på golvet, nedanför mig, när jag sitter och äter frulle. Han tittar på kräkset och ser själv ganska förvånad ut... ser att undra 'var fan kom det ifrån?', han går runt det och luktar lite. Innan han sätter sig och bestämmer sig för att äta upp en del av det. Och visst det var mat som för bara en halvminut sedan låg på hans tallrik och hade således inte hunnit blandas runt i magen ännu, såg alltså ut som det gjorde på tallriken ungefär. Men ändå... Det är liksom ingenting man vill bevittna när man käkar frulle och är nyvaken.

Jag var inte så sugen på att äta upp resten av min macka... jävla Elvis.

RSS 2.0