Jobbiga dagar

Det är jobbigt när man har dagar då inte mycket fungerar, och man retar upp sig på minsta lilla grej. Häromdagen till exempel blev jag förbannad när jag handlade, jag skulle köpa kok-korv (bland annat, jag var inte på affären enbart för att köpa korv) och retade upp mig vansinnigt mycket över att till synes varenda kok-korvspaket innehöll fem korvar. Varför fem? varför inte sex? om jag ska äta korv till exempelvis till lunch, så äter jag ju inte upp fem korvar. Jag äter kanske tre eller fyra. Därför är fem det mest idiotiska valet av antalet korvar i ett kok-korvspaket. Då blir det en eller två över. Och när ska jag äta dem? näe du... sex korvar är jämt och bra. Fem är ogenomtänkt.

Som sagt, dagar då man retar upp sig över antalet korvar i kok-korvspaket är jobbiga. Då ska man nog egentligen bara hålla sig inomhus. För mer i-landsproblem än så blir det knappast.

Film: Blades of Glory

Äntligen dags för en film igen, det var länge sen man tog sig tid nu. Invigde Ica´s uthyrningsmojäng på Norrmalm. Smidig pryl.

Handlingen i korta drag: Två olympiska rivaliserande konståkare blir fråntagna sin gemensamma OS-guldmedalj sedan de börjat slåss på prispallen. De blir avstängda på livstid, men genom en lucka i regelboken får de chansen att ställa upp igen, som ett par. Men kan konståkningsfjollan no 1 och konståkningens Tommy Lee samsas och samarbeta?

En film med en kul och unik idé, jävligt rolig sådan och sett till trailern väntar man sig nästan en film i klass med Dum & Dummare... men tyvärr räcker den inte ända fram till den klassen. Den är absolut kul, idén är kul, de ser roliga ut, Jon Heder låter framförallt roligt och filmen är påkostad och välgjord i minsta detalj. Men ändå får man inte riktigt den där känslan man hoppats på. Inte så man sitter och drar citat och pratar om filmen med sina polare (som man fortfarande gör då och då med Dum & Dummare). Och kanske är den lite för korthuggen i storyns stora hela. Det är ju hur som helst en sjukt rolig film... men det fattas nåt. Vad vet jag inte. Jim Carrey kanske?

  Blades of Glory

Bokmässan

Var på bokmässan igår. För första gången, det var kanonkul!glida runt en heldag bland böcker och förlag och utställare i massor, det var verkligen inte hästskit. Jag höll mig mest i B-hallen faktiskt, där alla de stora montrarna fanns med Piratförlaget, Bonnnier, Adlibris, Icaförlagen, Aftonbladet osv. Man kände liksom det att ju längre bort man kom från det här området, ju mer började man känna lukten av antikvariat och skumbollar. Givetvis kul att se på mångfalden av stil och smak men det var hur som helst därför jag höll mig mest i B. Den mest otippade montern måste varit där Bert Karlsson och Åsa Waldau (Kristi brud) stod bredvid varandra och krängde böcker, vilket radarpar.

Adlibris gillade jag, de sålde pocketböcker för 25 kronor styck. Kanonpris, däremot retade jag upp mig på en kärring som liksom trängde sig fram hela tiden. Det var en sån där kärring som klädde sig som en överklasskossa från Östermalm men som troligen egentligen bodde i en tvåa i Partille, hon luktade vin och billig parfym och var slarvigt spacklad i ansiktet. Hon var på mig tre gånger och trängde sig före när jag stod och letade bland Adlibris pocketböcker, såg helt manisk ut i blicken, som en jakthund som fått syn på en fågel och inte släpper blicken förrän husse kommer. Hon släppte aldrig blicken om böckerna så jag kunde givetvis inte hålla mig från att provocera henne lite. Stå kvar onödigt länge vid några böcker som hon ville åt, tränga tillbaka och ge igen lite. Tror aldrig hon fattade det i och för sig, men en jakthund låter sig ju heller aldrig distraheras...

Kan inte låta bli att imponeras en smula av Nicotext. De ger ut så grymt enkla böcker, enkelt producerade, enkla idéer... och de säljer i massor. Smarta grabbar.

Idol

Nu har Idol börjat och hur mycket man än försöker förneka det för sig själv så blir det väl antagligen samma sak som andra år. Man sitter där fastnaglad och 'hänger med' i det som sker i programmet. Trots att man egentligen tycker det är löjligt... elelr gör man det?

Hur som helst så har jag hittat ett par favoriter. Solklara. Den ena är en skånepaug som såg ut som en rödlätt tjeck vid uttagningarna men som har en otrolig pipa. Den andre är en skum prick som påminner lite om Thomas Di Leva med inslag av Moby. Sen envisas han med att ha en kaptensbindel på sig hela tiden. En skön kille hur som helst som har en unik stil. Men nu ska jag sluta utvärdera dem, det kommer så många andra göra framöver ändå.

Förresten så fattar jag inte varför Top Model körs för 32:a säsongen, tröttnar folk aldrig på att se tjejer gråta för att de blir 'tvungna' att klippa sig. Är det bra tv?

Tråkigt inlägg

... Jag vet detta är ett fruktansvärt tråkigt inlägg, inga attacker, ingen kritik, inga presonangrepp...
men jag har det stressigt just nu... återkommer när jag har mer tid, och mer att skriva om. Imorgon ska jag på bokmässan... kanske träffar jag Gynning, Paolo Roberto, Göran Persson elelr nån annan 'stor' författare :-)

Kristallen

Nu är de dags att kritisera lite igen. Såg nämligen en repris på tv-galan Kristallen på tv3 i lördags. Sämsta tittarsifran någonsin på ungefär en halv miljon tittare, jo tacka för det när man lägger galan samtidigt som Idol på tv4. Men jag har en annan teori om de låga tittarsiffrorna. Teorin stavas PROGRAMLEDARPARET. Jag menar kom igen, Robert Aschberg och Stina Dabrowski. Förlegat. Robert Aschberg är genialisk som programledare när han får läxa upp och idiotförklara folk i Insider, men som programledare för en underhållningsgala såg han fruktansvärt malplacerad ut. Som en liten teletubbie bland barnen i bullerbyn. Man kan inte stå och se barsk ut och lägga på sin Insiderröst när man presenterar 'lyckliga vinnare'. Och Stina Dabrowski har väl gjort sitt i rutan... ärligt. Vem kom med idén över huvud taget? Visst låt henne fortsätta hoppa omkring med Dalai Lama men håll henne ifrån underhållningsprogram som riktar sig till en bred publik. Här kommer ett par exempel på programledarpar nästa år:

Fredrik Wikingsson och Peter Magnusson
Carina Berg och Kristian Luuk
Robin Paulsson och Renee Nyberg

Då blir det bra tv ska ni se, varför ringer inte tv-cheferna och frågar mig inför såna här viktiga händelser, varför... Aschberg & Dabrowski... låter som en advokatbyrå gör det också...

Boston tea party

Hade planerat en rejäl genomgång och tyckning av Filip och Fredriks nya program 'Boston Tea Party' idag. Men jag såg inte hela programmet så någon riktig fulländad recension kan det inte bli. Men det jag såg var bra! skönt uppbyggd studio och sköna kartaktärer i de experter som svarar på frågor om allt mellan himmel och jord, varvat med inslag och tester. Igår testades bland annat Fredriks förmåga att känna igen folk. Och efter fiaskot, jo jag menar faktiskt att det var ett fiasko med 'Myggan' så har de båda herrarna återigen något att bevisa... Och det bådar gott.

Film: The italian job

The italian job blev det i går morse. En film som jag aldrig sett från start till slut, bara enstaka småglimtar här och där. Men nu satte jag mig i söndags morse och såg igenom hela.

Handlingen i korta drag: Charlie med sina kumpaner gör en stöt i Venedig och kommer över guld värt över 37 miljoner dollar. Men med så mycket pengar sätts även lojalitet på prov, något som gänget får uppleva när en av dem visar sig vara förrädare och tar allt guld med sig tillsammans med sina 'egna' kumpaner. I sveket blir dessutom åldersmannen och förebilden John skjuten till döds. Och nu börjar planerna smidas för Charlie och hans kumpaner att ta tillbaka guldet och hämnas Johns död.

Jag gillar intelligenta filmer som Oceans-filmerna, och Italian job får även den plats i den genren. En bra actionrulle med en grymt bra rollista som Charlize Theron, Mark Wahlberg, Donald Sutherland, Edward Norton m fl. Genomtänkta intelligenta planer varvas med äkta klassisk action som båtjakter genom Venedig och biljakter genom centrala Los Angeles. Gillar du Oceans-filmerna gillar du Italian job. En intelligent klassisk actionrulle helt enkelt.

  The Italian job

E-type

Såg E-type på tv i helgen, visst måste den människan gjort lite grejer som inte är helt naturliga? jag syftar på skönhetsoperationer. Han såg ju nästan lika stram ut som Cher i ansiktet... Ögonen närmade sig öronen på ett nästan skrämmande sätt. Ska leta upp lite bilder så ni kan jämföra själva...

Kan någon förresten svara på varför E-type har en kille som lirar elgitarr och en kille som spelar trummor på scen när han spelar musik som aldrig behövt riktiga instrument? Jag satt och lyssnade och lyssnade men hörde aldrig den där elgitarren...

Trots allt gillar jag E-type. Han är skön. Gör sin grej. År ut och år in.

VM 1994

För folk i min åldersgrupp, alltså runt 25 år, är förmodligen det första riktigt stora idrottsminnet när Sverige tog brons i fotbolls-vm i USA 1994. Åtminstone är det så för mig, och för de flesta av mina kompisar. Det är ett bestående minne som aldrig kommer försvinna tror jag. Jag liksom många andra minns vad vi gjorde under de där matcherna som spelades mitt i natten för oss här i sverige, man minns det på samma sätt som att många äldre minns exakt vad de gjorde när de fick reda på att Olof Palme mördats. Ett bestående minne helt enkelt. Som aldrig lär försvinna.

Likadant är det med krönikan som svt klippte ihop efter vm-slutspelet. Vet inte hur många gånger jag sett den men antagligen var det fram tills videobandet blev utslitet. Man minns allting från den, kan rabbla citat som kommentatorerna slängde ur sig.... eller vad sägs om de här:
- Klas Ingesson... snor sig förbi tre man!... mer eller mindre.
- Ma... Dahlin! (ljudet försvann när Arne Hegerfors säger 'rtin')
- ... Och till sist blir det bara Roger Ljung kvar där borta...

Som sagt, för oss i min egen åldersgrupp är detta nostalgi på hög nivå, kanske högsta. Och det finns tusen saker att skriva om det, men eftersom det här är en blogg så blir ju folk trötta när man skriver för långt. Kan bara konstatera att jag nu ska se till att få tag på den där gamla krönikan så jag kan sitta hemma och gråta, skratta, hoppas, förtvivlas, bli förbannad och allt som hör till.

Frågan är bara när vi nästa gång ska få uppleva något lika magiskt inom fotbollen... Det var ju faktiskt 13 år sedan sist.

Mirakelpiloten

Läs i Expressen om en kille som störtade med sitt flygplan, hela planet blev sönderdemolerat av kraschen, mirakulöst nog satt piloten kvar i stolen, närmast oskadd, fast allt runt omkring honom var i spillror. Hans kollegor uttalade sig och sa:
- Han kan hantera sånt där, han är inte en kille som stressar upp sig om något händer.

Jo ja tackar jag... stressar man inte upp sig när man kraschar med ett flygplan så vill det nog mycket till. Och ni ser ju själva på bilden, där sitter han lugnt och stilla och väntar på att någon ska komma och hjälpa honom loss... bara en dag på jobbet. Inget att stressa upp sig för...

image9

Hand i hand

Jag vet inte hur det är med er, men för mig känns det ibland som skit samma att läsa Expressens eller Aftonbladets nätupplaga...

image7       image8

Dagens löp

Har ni sett GT's löp idag... CAROLAS NYA TÄNDER RAMLAR UT.

Var i ligger allmänintresset? Vad är det för en jävla nyhet? och journalistik? Hade det varit på Häntextras löp hade man liksom köpt det, men GT...
Man börjar ju undra vad det egentligen är som hänt, har spaning på stan fått syn på Carola när hon går mitt på stan och shoppar eller parkerar fel och... helt plötsligt tar sig för munnen och tappar ut ett par tänder. De bara ploppar ut. Okontrollerat. Eller har hon helt enkelt slitit ut munnen med allt tungtalande... Ja jag tänker i alla fall inte köpa tidningen och reda ut saken.


For love of the game

Så grymt skönt med Champions League-tisdagar och onsdagar. Såg Fernebache ta emot Inter igår, på förhand trodde man väl att Inter skulle föra matchen rätt bra, men jag liksom många andra underskattade Fernerbache. I åtminstone andra halvlek spelade de ut Inter efter noter. Det var grymt att se när de utan respekt för det italienska storlaget pressade på och gjorde bort dem en efter en. Igår fick jag också en ny favoritspelare i Alex, vad han än gjorde så var det närmast genidrag. Han hade också en stenhård nick upp i krysset nästan från kanske 3 meters håll som Julio Cesar i Intermålet gjorde en helt otrolig räddning på... Efter den nicken, och framförallt räddningen som var helt ofattbar blev både Alex och Julio Cesar liggande i gräset och skrattade med varandra. Det var en så fin scen att den kunde varit regisserad. Två motståndare i Champions League som skrattar med varandra, och det var inget sarkastiskt flin vi snackar om, man såg på dem att de båda tyckte det var en jäkligt komisk situation. Cesar gjorde en av sina kanske bästa räddningar i livet, och Alex gratulerade honom genom att glädjas åt honom... ja det var tamej tusan närmast poetiskt. Det visade verkligen hur fotboll ska vara. Jag blev inte tårögd men det var inte långt borta.

Just det ja, så fick ju Mourinho sparken igår. MUAHAHA! så skönt att det där köpelaget krisar... Nu får väl Abramovitj ge sig ut med shoppingkassen igen. Han kanske rentav får sälja sitt miljardplan för att få råd att värva (muta) en ny stortränare som inte tackar nej till vansinnigt mycket pengar...

Rysliga vibrationer...

Min tjej är helt såld på Singstar till PS2. Jag tycker också det är skitkul. Särskilt efter en öl eller tolv då det är helt jävla underbart! Nu är det såhär att Playstation har släppt ett nytt spel som heter 'Svenska Schlagers', givetvis beställde min bättre hälft detta så fort hon fick syn på det. Och idag på lunchen kom den! Spänd och förväntansfull kollade jag låtlistan på baksidan. Och så såg jag det... där i mitten på spellistan ungefär... Kicki Danielsson ? Bra vibrationer. Jag fick knappt ner pyttipannan...

Riksorganet

Satt och slötittade på youtube igår och hittade något jag inte sett på skitlänge... Riksorganet! Ni vet det där svt-programmet som gick om våra riksdagspolitiker som dockor. Det handlade om hur man söp och intrigerade inom riksdagen. Ett humorprogram självklart. Sjukt kul hur som helst, och bortglömt. När jag hittar såna klipp blir jag så glad...

Faran över

Faran över för den här gången... Alla mail sånär som på 4-5 st är räddade. Puh...

En datoriserad tidsålder

Jag upplever just nu en alldeles egen katastrof. Mitt mailprogram säger 'databasen är full' och jag kan inget göra, allt låser sig när jag försöker göra nåt med programmet. Panik! fy fan vad jag hatar datorer... Men snart kommer datasnubben hit och ska se vad han kan rädda åt mig... Helt sjukt vad utelämnad man blir utan fungerande teknik.

Rättelse

Fel av mig! det är ju givetvis ikväll Myggan har premiär. Vilket sätter mig i ett skitläge... det är ju Inter - Fernerbache på sexan samtidigt... vad skönt att jag köpte den där inspelningsbara dvd'n...

Myggan

Nu på torsdag har Filip och Fredriks nya animerade program 'Myggan' premiär. Ser fram emot det, men efter att ha sett trailern vet i tusan om det här är någon hit. Att Bengt Magnusson rosslar sig tills han spyr och att väder-Tone flashar genom hela serien känns liksom som lite för enkel humor... Är det förresten bara jag som tycker att alla figurer ser ut som Kristian Luuk i olika skepnader?

Definitivt vaken

Dagar när man vaknar med ett tungt huvud och nästan chockskadad av väckarklockans ringande är rätt kämpigt. Det funkar ju när man vaknat till liv och kommit igång, men oftast tar det längre tid än vanligt. Idag har jag en sån dag. Nu är jag nästan klarvaken och igång men det har tagit sin lilla tid.

Vaknade och fick en chock i morse av att klockan skränade. Mitt chocktillstånd övergick till irritation över alarmsignalen på väckarklockan. Va fan ska den låta så högt och störande för? kan jag inte få vakna till vågornas brus eller vacker fågelsång istället. Gick i alla fall upp och fixade till mig och käkade frukost. Satt och läste tidningen när jag helt plötsligt insåg att det jag nyss läst inte hade fastnat alls, har fortfarande bara vaga aningar om vad som stod i tidningen i morse. Det blir så när man chockväcks ur djupsömn och tvingar sig själv upp. Jag gick ut i trappuppgången och snubblade på sista trappsteget så jag slog i min onda tå. Smärtan gav mig en ny chock och jag tog ytterliggare ett steg mot det definitiva uppvaknandet, smärtan gick som en stöt i kroppen, som när man håller på att somna och rycker till i hela kroppen. Jag gick hur som helst vidare ner mot jobbet, vid en trång passage på vägen ner mötte jag en äldre dam som var ute och cyklade. Det blev ett sådär störigt möte när man inte vet vilken sida man ska gå eller cykla på. Tanten hade knappt styrfart och satte ned foten i backen för att värja sig mot en vurpa när hon fick beslutsångest över vilken sida om den unge mannen hon skulle styra åt. Hon fick en skrämd blick när hon satte ned foten, hon såg ut som om jag försökt råna henne. Jag tittade på henne och vände snabbt bort blicken och fortsatte gå. Jag blev irriterad men nu i efterhand fattar jag inte varför. Men händelsen gjorde ändå att jag fortsatte mitt uppvaknande. När jag kom fram till jobbet var jag nästan vaken. Jag låste upp, larmade av och tände lamporna och startade datorn. Och startade mailen. Då var arbetsdagen igång. Och jag var klarvaken.
Det kan jag tacka en väckarklocka, ett trappsteg och en skrämd cyklande tant för. Undrar vad som väcker mig imorgon?

Göteborgsvarvet

En tanke har dykt upp i mitt medvetande den senaste tiden, ja sen i somras egentligen. Funderar skarpt på att ge mig på att löpa Göteborgsvarvet i vår. Vill inte säga något definitivt för att undvika att behöva ångra sig i slutändan men kommer jag bara igång och tränar lite inför det så ska jag nog ge mig på det. Känns som det kan vara kul att testa på det en gång. Och jag springer milen på unt 50 minuter åtminstone så jag tycker jag borde i så fall orka springa hela vägen. Ja ja... bara en tanke än så länge men det vore nog jäkligt kul att testa och se var man ligger i tid... och i tacklingsskicklighet som det sägs vara en fördel att vara duktig i ...

Svensson Svensson

'Svensson Svensson' hade comeback-premiär igår. Jag såg det. Svensk folkhemshumor när den är som bäst och när man såg det var det som tiden stått stilla. Samma humor och till och med samma skådespelare, fast något äldre då givetvis. Ja Lina var ju utbytt och spelades nu av Claudia Galli och så två nya karaktärer. Det är klart, det kan inte jämföras med Seinfeld eller Scrubs, men det är bra gjort att göra humor som träffar en så bred publik.

Just det, efter det såg jag Babbens nya program. Det kan nog bli nåt, fast jag vet inte, nja... alltså man har ju sett det förr och Babben var inte särskilt bra på intervjuer. Men 'Heta stolen' var kul och nytt...

Domarmisshandel

Som jag skrev i förra inlägget är fotbollen stark och som en religion för många. Men så finns det också de jävlarna som inte fattar vad fotbol går ut på och som borde bli portförbjudna från att överhuvudtget få titta på fotboll.

Domaren Said blev misshandlad av sspelare efter en div 7-match i Sundbyberg. Han fick höra kränkande ord som ´du är en slav´och ´Blås din jävla neger´ av spelarna och det hela slutade med att han blev slagen och sparkad till marken där slagen och sparkarna fortsatte. Han bröt handen när han försökte skydda sig och har fått skador på hjärnan men den största skadan är själslig - för vad ska man säga till honom för att han ska vilja gå i närheten av en domartröja igen?

Jag hoppas de som gjorde det här aldrig får komma i närheten av en fotbollsplan igen, att de känner skam, att de blir utfrysta ur sina respektive kontaktnät, att de ställs upp på sergels torg i skampålar en vecka dit allmänheten får gå och ge igen för vad de gjort mot världens bästa sport.

Men de får väl bara 2 månaders villkorligt och får betala ett par tusen i skadestånd. Fan vad man blir arg...

Inget 'storlag' i Götet

Så blev det alltså inget storlag med GAIS, Häcken och Örgrytes dreamteam. Inget FC Gothia. Och det var nog lika bra det efter alla utspel och faktiska hot från fansen. Att de reagerar som de gör är ju ingen överraskning, och det hade de säkert med i beräkningarna redan från början. Och det här visar återigen på hur stark fotbollen är, vilka känslor den rör upp och hur mycket den betyder för fansen. Det är inte bara en sport, det är en livsstil, en religion, ett allt för somliga.


Sverige kommer alltså även i fortsättningen att bara ha ett enda riktigt storlag :-)


Apropå nostalgi

... Så fick jag en länk skickad till mig av min vän Oskar. Snacka om nostalgi-tv. Kolla klippet:

http://youtube.com/watch?v=4FIfWIf937I

Soffipropp

I morse kom det ingen tidning, jag blev arg. Och eftersom jag möjligt kan äta frukost utan att ha något att vila ögonen på så satte jag mig istället och kollade på morgon-tv. Där såg jag en gammal bekant, Soffipropp gjorde comeback i studion. Det var länge sen, ja faktiskt 15 år sedan. Hon hade samma cape och dräkt på sig som förr i tiden och såg likadan ut, förutom en kanske lite blekare och urtvättad dräkt. Men det var lite nostalgikänslor som blossade upp, helt klart.

Ingen Kicki Danielsson på tv, eller i tidningarna de senaste dagarna. Vad har hänt? det är ju så man blir orolig... men hon laddar väl troligen för nästa löpsedel.

FC Gothia

Idag blir det med största sannolikhet klart. Att GAIS, Örgryte och Häcken slås ihop till en klubb. FC Gothia. Man försåtr grejen med det hela, att de vill slås ihop för att bli ett slagkraftigare lag, absolut. Men frågan är nu hur många som kommer svika det nya laget av de forna tre lagens supportrar? eller vilka som kommer stanna kvar som supportrar? de är kanske mer lätträknade... Klubbidentiteten är viktigt för en klubb anser jag, och när man gör på det här sättet får man givetvis räkna med att det kommer ta år att bygga upp en identitet för FC Gothia, särskilt om det inte går bra. Gör de succé med nya laget kommer medgångssupportrar att dyka upp. Men de trogna supportrarna, de där som sjukanmäler sig dagen efter en förlust, eller dem som gråter av glädje när laget vinner. De lär dröja. Sådana supportrar har givetvis både GAIS, Örgryte och Häcken idag, men hur ska de supportrarna kunna känna med det nya laget. Med 'sina egna' spelare spelandes ihop med spelare som var derbyfiender för några månader sedan... Det här kommer bli intressant att följa helt klart. Och jag hoppas det går bra för FC Gothia... Bara de inte slår Elfsborg.

Paul Potts

Nu lanseras Paul Potts debutalbum i Sverige. Paul Potts jobbade i England med att sälja mobiltelefoner, tills han sökte till 'Britains got talent' för att sjunga opera. Klippet när han för första gången sjunger inför publik är ett av de mest sedda klippen i youtubes historia, och när man ser det är det inte svårt att förstå varför. En riktig askungesaga om en kille som haft dåligt självförtroende hela sitt liv men som under en kväll tar igen precis allt. Det är så starkt och mäktigt så man blir tårögd, jag har sett klippet många gånger nu men ryser i hela kroppen varje gång ändå...

Har ni inte sett klippet, så gör det direkt och se till att vrida upp volymen. Klippet hittar ni här:
http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

9.11

Igår var det 11 september ja... märkte inte av det så jättemycket mer än att det pratades på radio om WTC-attacken. Men på torget stod en kvinna när jag gick hem. Hon spelade vacker musik på sin fiol ut genom högtalare som spred tonerna utmed torget. Det lät som fin stämningsfull folkmusik, alltså inte sådär klämkäck polkamusik utan fina utdragna romantiska toner, och framför henne stod ett bord med ett foto på. Fotot var på Anna Lindh. Det hela var så fint på något sätt...

Expressenböcker

Idag startar Expressen sin 30-vecors kampanj med böcker varje tisdag för 59 spänn, förutsatt att man köper tidningen alltså. Som jag skrivit innan (och som ni säkert också själva märkt om ni inte bor under en sten i en skog) så har ju Expressen övergett att ge ut filmsamlingar och istället gett Aftonbladet öppet mål. Självklart gör inte bladet några misstag utan tar då över Expressens upparbetade kundgrupp som vill ha billiga filmsamlingar. Jag ska inte gå in på igen hur idiotiiskt och urbota klantigt det var av Expressen utan kan bara konstatera att det har hänt, nästan så det luktar insiderbrott...

Förresten köpte jag Expressen idag på lunchen, man fick ju med 'Hemsöborna', jag menar den var ju gratis...

Fransk beatbox

Vet inte om jag tipsat er om det här klippet förut men det är helt sjukt bra, från franska idoluttagningarna.

http://www.youtube.com/watch?v=LbE-fSH9E-4

Blocketannons

http://www.blocket.se/vi/13291876.htm?ca=13_s

Mycket bra och talande bild när man vill sälja sin bostadsrätt.

GT-löp

Idag står det att läsa på GT's löpsedel: "VÄLJ RÄTT VÄSKA I HÖST". I stora feta ord som bara borde användas vid terrorattacker och andra katastrofer. Men nu gäller det alltså huruvida du kommer välja rätt modeväska för hösten. Jag blir alldeles tom av såna löpsedlar. Det är så krigstypograferat så man tror man kommer bli skjuten om man inte väljer rätt väska, eller som om man vill likna det vid när man ska desarmera en bomb och måste välja rätt kabel att klippa av, annars dör 25 skolbarn. Men återigen. Det gäller alltså om man ska välja rätt väska, så man inte går på gatorna med fel väska. Det vore ju fullkomligt förödande.

Som man blir jag självklart enormt sugen på att köpa GT idag.

Tipset sprack

Visst tipset sprack igår på Sveriges-Danmark matchen. Det blev det tråkigaste resultatet det kan bli i en fotbollsmatch. 0-0. Men det var nog ändå en av de mest underhållande 0-0 matcher jag sett.

Och i den andra viktiga matchen tog vi hem segern mot Trolmen! det blev 1-0 och nu vill mycket till om vi ska missa kvalplatsen.

Tips

Just det ja.... höll på att glömma. Jag tippar 2-0 till Sverige. Nu ska jag handla banan.

Sverige vs Danmark

Ikväll är det landskamp! EM-kvalet gäller och nu ska vi peta danskarna på näsan igen. Självklart ser jag fram emot själva matchen mest men kanske lika mycket för att se om Camp Sweden håller upp till förväntningarna. De har ju utlovat svensk tifo-historia, aldrig förr har de laddat så mycket inför en match och aldrig förr har de haft lika mycket konfetti. Återstår att se alltså... Personligen tycker jag det är skitkul att vi fått igång läktarkulturen på allvar i Sverige... vi är helt plötsligt så osvenska i vårt beteende...
Tyvärr kan jag inte se matchen på plats som hade varit det absolut bästa, men pizza, några kalla och en storbildsprojektor är inte skit det heller.

Men innan dess är det en minst lika viktig match. Om 3 ½ timma är det avspark mellan Tymer och Trolmen i Mariestadsseriens div 6-serie.

Laddning! laddning! laddning!

Statement

Ford Ka måste vara världens fulaste bil. Jag har aldrig i livet suttit i en så jag vet inte hur det känns men med tanke på formen lär det väl kännas som i en akvarieskål eller liknande. Men hela bilen är liksom bara... ful. Särskilt bakifrån... jag kan inte peka på något exakt som gör den ful men den känns som en hybrid mellan en renault clio och en moped. Särskilt krocksäker ser den ju inte ut heller. Och det där plastiga stötfodralet någon slängt på gör mig nästan illamående.

Nej det är en bil jag aldrig tänker köpa. Om jag inte blir hotad med pistol.

Ford Ka

Dagens i-landsbekymmer

Jag fattar inte hur man får fram de nummer som ringt på min stationära kontorstelefon. Det är en praktfull ascotel Office 30, om det är så att någon telefonsystemexpert läser min blogg...:-)

Musiktips

Musiktips var länge sen, vad sägs om The Hives nya 'Tick tick boom'... Jag gillar både The Hives och Mando Diao, men det har ju sedan starten funnits lite motsättningar de två rockgrupperna emellan. Och måste jag välja sida är valet solklart. The Hives. Mando Diao kommer för mig alltid kännas som lillebror. Därför blev jag förvånad och irriterad när jag lyssnade på P3 igår, när de jämförde de två grupperna och lyssnarna fick rösta på sin favorit. Jag gjorde slag i saken och gick in på deras hemsida och röstade. Men Borlänge slog Fagersta och Mando Diao stod som vinnare med 50,6 % av rösterna. Jämnt så in i... Men det säger väl egentligen ingenting med en sån tävling. Något som säger mer är när för några år sedan då The Hives sångare Howlin' Pelle Almqvist fick frågan vad han tyckte om Mando Diao.
Pelles svar var kort och klockrent.
- Man ska inte sparka på dem som ligger.
Bättre än så blir det inte.

Dagens hånflin

Visst det är en fin idé att låta två stora journalister resa landet runt och rapportera om Snorrslida, Pungpinan och alla andra udda ställen som finns i vårt avlånga land. Men grafikern som gjorde den här vinjetten måste väl varit bra bakfull och trött på jobbet... Ser ut att vara hämtat direkt från det sena 80-talet...


Tack Aftonbladet!

Aha! om ni läst min blogg ett tag så har ni kanske sett att jag stilla undrat vad som händer när Expressen slutar sälja Bondfilmer. Jag har efterlyst gärna fler filmboxar, typ Band of Brothers, Star Wars, Tarantiono m fl... Expressen svarade då med att ge ut böcker i 30 veckor. Inget ont om böcker men det lär inte funka som med filmboxar.... Skyll er själva Expressen, ni hade det i er hand med filmboxarna. Ni kunde fortsatt... men icke! ni blev präktiga och ville bilda folk istället. Nu tar Aftonbladet över. Mission Impossible-box är först ut, fler boxar är att vänta... Varför höll ni er inte kvar med filmboxarna Expressen, varför?

Sista Bond

Idag kära vänner finns den sista Bondfilmen att köpa med Expressen. Eller sista, det är ju egentligen den första det handlar om, 'Dr No', men de har ju valt att ge ut dem i fle ordnign så att säga. Begriper inte det riktigt faktiskt, jag menar en av de största behållningarna som jag tycker med Bondfilmer är ju all teknik. Det är pennor med inbyggda vapen, raketmotorer i bilen, höghastighetspulkor i oljepipelines osv. Men om man kollar på de senaste Bondfilmerna först och ser dem en efter en fast i fel ordning så blir ju tekniken bara sämre och sämre... hur kul är det...

Därför! har jag väntat med att kolla på dem fram till.... den fjortonde filmen tror jag det är. Så nu idag när jag köper den sista (första) filmen kan jag ge mig på att se dem i rätt ordning. det du! inte dumt...

Men nu har jag ytterliggare ett problem, det är nämligen så att Statoil av alla företag gav sig på att ge ut en 'låda' där man ska samla sina Bondfilmer. Alla 20 vill säga. Casino Royale är ju nummer 21. Var ska jag göra av den?

Jag är en ung man med I-landsbekymmer jag...

Schhhhhhh....

Jag addade Alex Schulman på min facebook för två dagar sedan. Han accepterade inte. Idiot!
Men så imorse så accepterade han min request (kommer inte på ett bra svenskt ord). Finemang! då är Alex kompis med mig, mig och 1329 andra facebookvänner visade det sig. Enda felet med den mannen är att han håller på ett bonkarlag från Solna...

Dagens löp

På GT's löpsedel idag står det: "Västsvenska Hillevi, 34, gifter sig med 67-årig mångmijardär". Och det är väl det närmaste vi kommer en svensk Anna Nicole. Undrar om de lever lyckliga i alla sina dagar de där två, eller om det slutar som förra gången för den 67-årige mångmiljardären. Med en av landets dyraste skilsmässor genom tiderna.

Förresten står det på Aftonbladets löp idag att man kan samla storfilmer med Aftonbladet. Det ska undersökas! och nu när Expressen vill knyta läsare genom att släppa 30-veckors samling med 'litteraturhistoriens främsta titlar' så finns det en viss risk att jag kommer köpa Aftonbladet i fortsättningen...

Ingen Kicki på löpsedlarna!? Vad har hänt.. Jo! där var hon. På Hänt Extra fick hon plats i alla fall. Hon är tydligen kränkt nu också.

Nördsyssla: Platespotting

Förra veckan när jag skulle åka på träning satt jag och en polare och väntade på en tredje polare i en bil, när min polare plötsligt utbrast 'JAAA 127!'. Inget helt naturligt beteende så självklart undrade jag vad som hänt. Han hade då nyss sett en bil där siffrorna på nummerplåten var 127. Han höll på med någonting som kallas platespotting kom det fram. Det går kort och gott ut på att man ska se alla sifferkombinationer på bilar från 001 till 999. Det kan ta riktigt lång tid. Min polare har hållit på i 1,5 år lite drygt och är i skrivande stund på nummer 131. Man får bara räkna bilar som är igång, i trafik, och man måste ta dem i ordning. Ser du alltså nummer 008 men du ska se 007 först så får du inte tillgodoräkna dig 008. Då måste du se den igen efter att du sett 007. Det här visade sig vara en stor 'sport', lite av en folkrörelse. För mig var det okänt... men på vägen till träningen sa jag att..'ok, jag börjar också'. På vägen hem från träningen såg jag 001 och så var jag igång. Nu är jag på 009.

Det här måste vara en enorm nördfaktor men det är faktiskt rätt kul att ha något att göra när man åker längre sträckor i bil. Och det är en stor grej det här, kolla www.platespotting.com får ni se!

Och glöm inte! hela grejen bygger på 100% ärlighet.

Film: Kidulthood

En film som fått en del skit på grund av taskiga skådespelare på förhand, men att det skulle vara en film som berör var ganska självfallet efter att ha sett trailern ett flertal gånger. Manusförfattaren Noel Clarke visar oss ett Notting Hill som han själv upplevt det - vilket bara gör filmen allt mer skrämmande.

Handlingen i korta drag: Vi får följa en grupp 15-åringar i västra London, allt om deras vardagsproblem fyllt av slagsmål, fylla, droger och sex. 15-åriga Claire blir gravid och försöker knarka sig av med barnet, Trife som är far till barnet vägrar tro att det är hans och litar istället på ett rykte att Claire legat med rivalen Sam. Det är bara en av historierna som väver samman en grupp minderårigas uppväxtproblem i en värld utan vägledning från vuxna med 'normala' värderingar.

En rå film. Har ni sett den gamla gängrullen 'Menace II Society' från 1993 vet ni lite av vad som väntar er. Även om den rullen var lite råare så är den här definitivt i närheten. Det är ett riktigt hopkok av knarkande, slagsmål, svek och bara rent svineri. Vad som händer i filmen är både ingenting och allting - och antagligen är det precis vad regissören vill förmedla. En vardag fylld av händelser men av allt som händer är egentligen ingenting av värde. Slutet måste jag säga drog ner filmen lite... och skådespelarinsatserna är inte vad de borde alltid, men ändå är det här en helt klart sevärd film. Ett filmiskt referensobjekt i brittiskt filmskapande.

   Kidulthood

Film: Kocken

Svensk film med Kjell Bergqvist brukar man inte bli besviken på. Helt klart en av sveriges bästa skådespelare genom tiderna. Och han är alltid bäst som psykopat eller borttappad. I den här filmen fick han spela den förstnämnde...

Handligen i korta drag: 18-årige Martin mönstrar på ombord på lastfartyget 'Snow Drift' med sikte på Kapstaden. Han ska jobba som andrekock tillsammans med 'Eleven' Småland, hans kompis från kockskolan. Tanken är att de ska tjäna ihop pengar och köpa en folkabuss vid hemkomsten och luffa ner till Grekland. Allt är uttänkt och planerat, men vad de inte räknade med var den pedantiske och fascistiske förstekocken Peter Stein.

Jag hade faktiskt inte fattat riktigt vad den här filmen handlade om på förhand, och det var nog bra det. För hade jag känt till hela storyn på förhand hade den nog inte blivit riktigt lika bra. Visst det här är ingen storfilm, men överraskningen av vad som komma skall gjorde att man följde historien med spänning. Och emellanåt är den riktigt bra. Kjell Bergqvist agerar övertygande som den brutale förstekocken i sann 'Ondskan'-anda. Men allt som allt blir det inga överbetyg... jag kommer nog inte se den igen.

  Kocken

Bakgrundsbild

Ser ni bilden här ovanför... det är en förvald bild som fanns på bloggens temamall. Men efter att ha ändrat om lite med färger osv så är bloggen inte alls som mallen. Däremot ligger bilden kvar eftersom jag hellre spelar fotboll på min fritid än fördjupar mig i html-kunskaper. Men jag fattar inte vad bilden föreställer... det ska troligen vara en hipp stad som LA eller NY, men för mig ser det ut som Tjernobyl... får nog byta den om jag kommer på hur.

Film: Hata Göteborg

För de som tyckte att 'Fucking Åmål' var för tjejer är detta i så fall killarnas motsvarighet. Hata Göteborg är en film om ung manlig vänskap.

Handlingen i korta drag: Johan berättar om sin sista sommar med hela kompisgänget i Helsingborg. Johan och hans kompisar super och slåss hejvilt och vill inte gärna släppa in andra i gruppen. Kompisgänget styrs besinningslöst av Jonas Mittander, den äldste och starkaste av dem. Men så när Svantes kusin, göteborgaren Isak, kommer på besök börjar kompisgänget förändras. Och Johan börjar fundera över om det egentligen är kul de haft under alla år...

En riktig lågprisfilm som producerades med en mycket låg budget. Några av skådespelarna är riktiga lågvattenmärken men det gör liksom ingenting. Det här var en film jag verkligen gillade, påminner faktiskt stundtals om '30 november', antagligen eftersom den innehåller mycket slagsmålsscener. Men det är ingen rå film på det sättet. Det är en mjukisfilm, som handlar om att inte slåss, utan att vara vänner. Damp-Svante är helt klart filmens största behållning, jag vek mig av skratt när han gick igång med sina vansinnesutbrott. Det här är definitivt en film jag kan tänka mig se igen.

Hata Göteborg

Söndagsfilmmaraton...

Vilket jobbigt ord, söndagsfilmmaraton. Men så var det i alla fall. Efter en hård dag på Ikea i Jönköping bestämdes det att det skulle hyras film. Det började med en... sen kom vi på att det kanske är lika bra med två. Sen åkte vi och handlade... då httade vi ännu en som vi ville se. Så det blev tre filmer på en kväll. Och bra filmer! Recensioner följer...

RSS 2.0